Translate

vineri, 24 iulie 2009

Un petite peu du Cannes






Daca tot a inceput exodul de vacanta, arunc si eu o sugestie: Cannes.
Farmec de sudul Frantei cu mai mult bun simt decat fitze si cu un sentiment de implinire mult mai bogat decat impactul asupra bugetului (care apropos, daca nu sunteti atenti l-ati cheltuit la Mamaia).
Pe langa locurile cumva clare - Astoux & Brun (pe Rue Felix Faure, in continuarea lui Rue d'Antibes) pentru stridii, midii si fructe de mare minunate) sau La Cave (blv de la Republique ptr gust frantuzesc exact ca in carti)- eu v-as indemna catre un locsor de adevarata pierzanie voluntara in mrejele gastonomiei.

L'Alhambra - un restaurant a la provencale cu influenta spaniola (ca multe lucruri din Provence). Este pe Rue de Bateguier (il gasiti usor) aici va recomand cel mai bun miel din lume (clar, la distanta). Felul se numeste sugestiv: "Souris d’Agneau confite aux Thym et Romarin". Daca il insotiti cu un vin rosu - cum ar fi Chateauneuf de Pape, o sa va para vacanta cu totul altfel, o sa intelegeti de ce va lasati exploatati de sistemul capitalist in restul anului si, de fapt, de ce ne-am nascut.

In rest, "vous vous baladez" pe faleza si pe la pranz incercati in oricare carciuma un "spate de lup de mare" si un rose bine racit. Se pricep.
Admirati un yacht, plimbati-va cu unul sau luati un vaporas spre St Tropez. Si nimic. Cam asta ar fi secretul vacantei, ba chiar deviza familiei in ceea ce ma priveste (alaturi de My Beloved, of course): Rien il faut.

Vreau sa multumesc Dianei si lui Alex (finutilor dragi) pentru ca ei nu au uitat aparatul foto si am putut documenta un pic si escapada asta :-).

2 comentarii:

Sebastiano spunea...

Eu am mancat numai Mc si conserve de peshte din rucsac, si alea fara cheitza, desfacute pe faleza cu cutitul cu care nu m-a lasat sa intru in Luvru. Plaja publica, holbat la yachturi, pus mana pe mana lui schwarzenegger, holbat la oameni care mancau lucruri complicate pe terase, stradute si magazine cu nimicuri, miniprix pentru paine. fugiti pana la monaco: frumos si frustrant in acelasi timp. sunt si acolo plaje publice.

albeenah spunea...

hehe...se pare k am avut aceeasi destinatie de vacanta! am o poza cu sotul meu exact unde sta sotia ta langa felinar. Cannes e un fabulos oras...usor inghetat in timp...intr-un moment tare relaxant asa. F frumos!