Translate

sâmbătă, 21 februarie 2009

Statul impotent!!!!!

Cred ca am fost (pana foarte curand) cel mai plin de speranta roman. Cel care credea ca din mormanul de balegar ce a ajuns tzara, va rasari cea mai frumoasa floare. Ca blestemul de peste noi va fi depasit, daca ne incordam noi mai tare mintea si nadejdea. Daca facem si noi ceva.

Am incercat in fiecare zi, in fiecare colt. Dar nemernicii nasc si renasc precum capetele Hidrei. Iar autoritatile sunt dureros de penibile. Romania si, in particular Bucurestiul, devin de nesuportat!!!! Politia ia apararea infractorilor sau le faciliteaza faptele criminale!!!! Nu mai poti urmari stirile pentru ca insomnia ai fumat-o de mult si nu stii ce urmeza. O sa crapi, atat a mai ramas. Capul este gata sa iti explodeze de sufocarea ticalosiei si a neputintei de a schimba ceva.

Toti de langa mine care incercau sa reconstruiasca tara asta, pentru prima data renunta la speranta... Toti cei care ar trebui sa fie generatia de maine, salvatoare, a tarii, se gandesc sa plece definitv din tara nimanui..... ah, ma scuzati, e a cuiva. Tara a ramas in mana clanurilor plamadite din cacat si fiere!!!! Statul a devenit impotent cronic, total neputincios... nu stie decat sa ne stoarca pe noi de impozite!!!!!

Nu se mai poate trai aici. A ajuns sa ne fie lehamite si rusine ca suntem romani. SI NU INTELEG CE MAMA DRACULUI FAC OAMENII DE LA PUTERE?!?!?!?!? Ne certam intre oameni civilizati pentru un procent mai mic sau mai mare dintr-un zacamant de petrol, in timp ce gandacii cotidieni cu doua picioare toaca tot ce a mai ramas in tara. Pentru ce dracu' va mai certati in politica, cand tara o transforma unii in latrina. Cine o sa aiba un procent mai mare din veceu??

Nu am auzit nici o luare de pozitie cum trebuie. Gen "toleranta zero" pentru nemernici. Nici macar media... in loc sa puna la zid, face lectii de tziganizare la TV.... "paranghelion" si "manelizare fara profesor". Stiti ceva mah, asa sa va ramana voua tampitilor... daca tziganeste v-ati asternut, asa sa dormiti. Ce ironie cruda precum sarea pe rana - auziti mirare ca un becali a aruncat cu microfonul dupa un moderator... Pai cine i-a creat p'astia, mah? Cine i-a creat? Cand va gandeati sa ii luati niste bani, nu v-ati gandit ca de fapt i-ati bagat mai multi lui in buzunar... si ca, de fapt, ati urcat porci in copac??

Sunt orb de furie si incerc sa articulez... nu-mi mai place cu mine, pentru ca uite, am fost redus la instinct.
Ca ultim efort, as face un exercitiu pentru omul de la putere:

1. Daca s-ar declara faptele penale comise in afara tarii - FAPTE DE INALTA TRADARE si pedepsi cu maxim posibil (pentru ca ne afecteaza pe toti ca natie)?

2. Daca s-ar declara "toleranta zero" (ca in New York pe vremea lui Giuliani) si ar fi judecati in regim de Curte Martiala toti nelegiuitii si aurolacii? Da, se pot forma batalioane disciplinare si trimite in Afganistan sau Africa... sa transforme desertul in teren agrar sau sa moara...

3. Daca s-ar scoate odata dracului cersitul in afara legii?

2 comentarii:

Anca spunea...

Campania electorala a lui Obama e din punctul meu de vedere cea mai zdravana si mai cerebrala campanie de publicitate a ultimilor X zeci de ani (ma emotionez daca ma chiar apuc sa-l calculez pe X – e si descurajant cumva).

1. Stii cum a inceput?
2. Stii de ce si-a gasit continuare?
3. Stii de ce campania nu s-a incheiat odata cu rezultatele alegerilor?
4. Stii de ce la noi nu se intampla asa ceva?
5. Stii ca totusi ar fi posibil de organizat o astfel de campanie si la noi?
6. Stii cine ar trebui sa fie initiatorii campaniei?
7. Stii de unde trebuie sa provina fondurile unei campanii de genul asta?
8. Stii cui ar trebui vanduta o campanie de genul asta?
9. Presupunand ca ai identificat clientul, stii de ce nu pare interesat sa investeasca?

Dan spunea...

Eu am ajuns la concluzia groaznic de pesimista ca e imposibil sa ajungem la normalitate (cea pe care o dorim noi). Conducatorii pe care ii blamam vin pana la urma din randul oamenilor de rand, nu sunt o specie aparte din care se aleg conducatori. Majoritatea oamenilor sunt asa. Toti striga ca vor schimbare pana cand legea, in cazul fericit in care vine si incearca sa schimbe ceva, ii afecteaza si pe "militanti", si atunci regula nu mai este buna, vor sa se faca o exceptie, pentru ca deh, cazul lor e special, nu trebuie sanctionat, etc. Si atunci se bucura ca in Romania se poate da spaga sa scapi de reguli. Regulile sunt pentru ceilalti...
Acesta e specificul national, si NU MAI CRED ca poate fi schimbat. Incercam sa il schimbam si devenim in final niste nevrozati, si din nevroza probabil ajungem sa fim ca ceilalti din jur, sa nu mai realizam cand depasim si noi limitele bunului-simt, la o greseala nevinovata a cuiva, cat de mica, reactionam agresiv din prima secunda...
Daca incercam sa supravietuim si sa ne tot pastram calmul, incet-incet devenim o leguma nepasatoare. Si totusi vreau sa traiesc!
Ramane doar calea pe care am tot ocolit-o ani si ani din viata NOASTRA. Sa plecam dracului de aici!