Translate

sâmbătă, 9 iunie 2007

Adevarul - cea mai neverosimila intamplare

Probabil vi s-a intamplat si voua. Recent, am patit-o inca o data, cat sa am dovezi pentru dezvoltarea teoriei.
Ce se'ntampla? Vineri seara, dupa o zi plamadita intr-o debara de iad, ajung acasa si ma las prada dilemei - bar, darts si club in coada cu Frinculestii sau sangria pe terasa cu Didi si Florin? Evident, incep sa motzai pe canapea, caci indecizia e cel mai bun antreu pentru somn (si nu cel de apa dulce). Ce ma gandesc, inainte sa adorm de-a binelea, ia sa o sun pe My Beloved sa vad ce face - ea in Delta, in team building.
O sun, aflu ca e beton acolo si ca se distreaza de minune, ma intreaba ce fac si ii raspund dezarmant de sincer ca as cam dormi. Si da-i si razi. "La ora asta?" (era fo' 10 si un pic). "Da." Si da-i si razi in plen, cu sughitzuri... ca toti au zis ca e vrajeala de sot lasat acasa de capul lui. Am simtit brusc cum imi cresc dungi de pijama pe piele si o neliniste ciudata ca n'or sa mai fie medicamente compensate. Ma scutur de ghearele pensiei si castig un duel imaginar cu toata lumea pe ringul de dans, sub influenta unor substante ilegale. Imi revin... dar adevarul e ca si pe mine m-ar fi apucat rasul daca m-as fi auzit. Totusi, daca timp de zece ani intervalul vostru de somn ar fi undeva intre trei si sapte-opt dimineata, cred ca ati considera la fel de exotica aventura unui somn care sa inceapa la ora zece.
Intamplarea vine sa desavarseasca un sir, care ma face sa cred ca purul adevar e cea mai greu digerabila poveste. Truth is stranger than fiction, they say.
La agentie, in urma cu ceva timp trebuia sa livram cateva materiale printate. Evident, dimineata se termina un cartus de culoare si se comunica motivul intarzierii Clientului. Suntem acuzati de folosirea aceluiasi cliseu de scuza, cu care l-au obosit si altii. "Nu, pe cuvant, chiar asa s-a intamplat..." , "Lasati, lasati, doar trimiteti odata pana la sase". Generos, ne spunem, e abia pranzul. Rezolvam printarea, chemam curierul. Dupa vreo ora si ceva ne suna de la firma de curierat ca baiatu' a avut accident in trafic, nu e grav, dar trebuie sa recupereze pe altcineva care sa preia comanda. Nu ne vine sa credem, dar il lansam rapid pe al doilea curier cu pachetul si ne asiguram ca e in drum direct, nu i se poate intampla nimic. Ei bine, suna dupa alta ora firma si ne spune ca oprind pentru apa la un chiosc, i s-a furat scuterul celui de-al doilea curier si nu mai are ce pachet sa livreze !??!!! Imaginati-va cam ce lucruri de nereprodus a putut spune Clientul cand i-am povestit ce s-a intamplat si de ce am venit noi cu printurile in dinti, asa, un pic peste deadline. Si nici astazi nu crede ca totul a fost pe bune.
Mai scurt, exemplul unui amic, golan-simpatic, care ii spune nonsalant iubitei, cand apare la ore de neimaginat acasa, ca a fost la femei... i se raspunde scurt (efect scontat) "eh, pe dracu' tu la femei, zii ca iar ai iesit cu golanii si nu vrei sa ma enervez", "Da, mama". Si gata - rezolva in doua minute o discutie de doua saptamani cu spectru de consilier matrimonial deasupra capului.

2 comentarii:

Hellene, tomata cu scufiţă spunea...

de unde crezi ca fictionu se inspira daca nu din truth? :P

Capa spunea...

:) si asta e adevarat; dar sunt mirat deseori ca la o lupta dreapta cu arbitrii straini (pentru a evita blatu') realitatea poate intrece si fantasticul sadea, izvorat din alte locuri decat subconstientul burete de zi cu zi. pana la urma, ce misto, uneori e suficient doar sa observi :)