Translate

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Bucurestiul recent

Mai nou, sar 3 tzigani (nu unul) pe tine pentru locul de parcare si desi ii dai bani unuia, ceilalti vor si ei, ca au stat si ei "de paza". Iti fac nervii franjuri pana pleci. Pe Calea Victoriei, langa Radisson si birourile SRI.
Orice promenada prin centru iar e insotita de zeci de puradei care iti cer bani. Cand ajungi cu masina acasa, trebuie sa astepti cateva minute bune inainte sa cobori (daca tzii la viata ta) pentru a se indeparta haita mare de caini vagabonzi si salbaticiti, care fac spume latrand la tine.

Daca te mai gandesti si ca in curand te intorci la aeroport si te asteapta alta specie sinistra - taximetristii jepcari - cu tupeu nemasurat si ecusoane trase la Xerox, te apuca damblaua finala in Romania asta cu pretentii la Shenghen.
Intre timp Politia vegheaza... propriul somn. Probabil si-a luat banul pentru un somn chiar adanc.
Iar Puterea abereaza in continuare impotriva altor gulere albe sau a amaratilor de pensionari, impotenta fatza de viermi cum sunt cei de mai sus - cei care de fapt mananca din noi si din tzara zilnic, incet dar sigur. In catziva ani (putini), guvernantilor de duminica, nu o sa mai aveti pentru ce va certa. Fiindca veti fi ramas doar voi si rahatul asta cotidian. De fapt, totuna?

Sa va vad cum ii mai impozitati voi p'astia sau cum o sa reusiti sa ii sugeti de bani. Ca fatza de noi, astia cu educatie si exercitiul civilizatiei (tocmai pentru ca avem bun simt si vrem sa respectam aproapele si legea) va dati zmei si ne calcati in picioare. Daca nu va treziti, o sa va ramana compatrioti doar o mare satra si o gasca de cocalari cu extra topping de manelisti. Bafta!

3 comentarii:

RCA Ieftin spunea...

Care ar fi solutia in opinia dumneavoastra?

Capa spunea...

1. scoaterea cersitului in afara legii si vegheat cum trebuie aplicarea cestei legi. patrule de politie care ridica urgent pe toti neavenitii care cersesc, sar la parbrize sau dorm pe strada - pot fi re-educati/ reciclati in centre pe care le-am dezvolta prin subscribtie publica (dam o groaza de bani cersatorilor, bani care nu le raman lor din pacate ci imbuiba niste nemernici.... asa bani dati - chiar din inima - de catre noi ar putea face in sfrasit bine.
2. cu cainii la fel - dam toti bani, se face k lumea un serviciu de ecarisaj - si daca nu este revendicat intr-o saptamana animalutzul drag este eutanasiat. ca in orice tzara civilizata. daca reusim in acest fel diminuarea numarului coplesitor de haite, putem avea grija si mai buna de urmatorul catel gasit pe strada (care poate nici nu mai apuca sa se salbaticeasca).

Anonim spunea...

...plus executarea lui Basescu (groaznicul dictator care a facut posibile asemenea lucruri) si acordarea puterii pe termen nelimitat penibililor din uniunea securisto-liberala care, nu-i asa, vor da prosperitate, ordine si libertate la tot poporu', mniah-mniah...