Translate

duminică, 26 septembrie 2010

De ce il urasc pe Basescu...

...Pentru ca sunt liberal convins, asa cum au fost bunicii si strabunicii mei. Si el nu e. Mai rau... se da cand asa, cand popular stangist cum a fost toata viata. E intre si intre, expresia perfecta a curvasariei romanesti.
Si nu am spus "curvasariei politice". Intentionat. Pentru ca Traian Basescu nu este un politician. Este un sef otzarat de aprozar. Atat. Si actioneaza in fatza poporului voit otzarat, din topor, considerandu-i pe toti verze sau cepe degerate. El, prazul. Nu a reusit in atatia ani sa deprinda o indemanare (ca stiinta nu ar putea niciodata) a intelegerii. Nu spun a compromisului, caci e prea sofisticat pentru el. Arta compromisului (vezi si Titulescu) e cu mult prea multe trepte mai sus decat poate privi 'mnealui. El nu vede decat pana la cativa centimetri in fatza ochilor, pana unde ajunge sa dea un cap in gura. Nu stie mai mult, nu stie ca il da apriori, in ultima vreme chiar Romaniei.

...Pentru ca a reusit ce nu a reusit nici sinistrul Iliescu, nici timidul Constantinescu - sa ne spulbere in 22 milioane de republici, fiecare intoarsa impotriva celeilalte. El, Presedintele, cel care trebuia sa ne uneasca indiferent de situatie.

...Pentru ca si-a construit un discurs impotriva nepotismului si a relatiilor nesanatoase atunci cand profesionalismul se impleteste cu rudenia si el a facut-o fatzis, sfidandu-ne, promovandu-si propria fiica in pozitie de beizadea la Bruxelles.

...Pentru vrea sa fie un nou "tatuc" pentru Romania si crede in nebunia sa ca asta ar fi salvarea natiei - o sugruma cu fiecare gest elucubrant pe care il face (si face in fiecare zi unul, parca ar avea prescriptie medicala)... se uita cum natiunea inchide ochii a se stinge si el crede ca ii ofera somnul de infrumusetare.

...Pentru ca a uitat sa asculte. Normal, cand doar urli catre altii, cum sa mai si auzi? Si nu as vrea sa ii spun nici macar dictator, caci lupta lui in continuare e prea mica... de aprozar) doar ca intre timp ne distruge pe toti - caci asa s-a gandit sa isi faca curat in dugheana, parjolind toata strada.

...Pentru ca sustine niste sub-dezvoltati otravitori pe post de partid al sau si guvern, doar pentru ca p'astia ii poate face sa il asculte.

...Pentru ca m-a facut pentru prima oara sa ma gandesc serios la emigrare (si pe multi din generatia mea).

Lista e mult mai lunga, dar ma lupt cu un sictir infernal pe care mi-l declanseaza simplul gand la actualul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu. V-as ruga pe voi, care mai aveti un strop de rabdare cu asta, sa imi scrieti. Caci as vrea sa impartasesc catorva minti tinere o radiografie corecta a animalului, nu posterul cu care a reusit (stupefiant) sa ii prosteasca. Va rog, Romania nu poate sa insemne basescu & co.

6 comentarii:

Anca spunea...

Am vorbit singura tot anul trecut. Cu oameni care cred ca Basescu e o singura persoana, cu publicitari care cred ca pot sa se ia la tranta cu Basescu fara sa-si deranjeze constelatiile in raport cu Felix Tataru & Adunatura, spre exemplu. Asa nu merge. Poti sa emigrezi, Razvan, daca simti ca de-acolo incepe binele. Dar ai sa emigrezi si daca ne-or tine zeii sanatosi ai sa-mi spui dupa o vreme ca abia acolo-l duci pe Basescu-n spate – crede-ma, stiu ce vorbesc. E una sa mergi ocazional sa bifezi un proiect, e alta sa stai acolo, cu atat mai mult sa lucrezi intr-o industrie in care uneori trebuie sa te iei de guler (verbal, desigur) cu toata compania ca sa-ti impui ideile pentru care te bati. Si cand vezi ca logica ta sanatoasa valoreaza X numar de puncte ori coeficientul de discriminare, incepe sa-ti vina sangele-n cap si fermentatia prin asfixiere pe baza de nervi devine un stil prietenos de respiratie anaeroba in conditii de anoxie. De-aia zic, e bine ca atunci cand vrei sa-ti reformulezi confortul sa te asiguri ca ai depus toate eforturile in sensul inlaturarii disconfortului initial. La locul infectiei. Eu de revolutii in soapta, cu plapuma-n cap, si de oameni care-mi fac galerie de prin tufe m-am cam saturat. Vorba fetei asteia, the only way out is through. :) Eu inca n-am gasit mana aia de oameni care sa vrea intr-adevar sa treaca prin orice ca sa ajunga pe partea ai’lalta – cu atat mai putin in industria promovatoare de expeditii afar’ din cutie. :))

Anonim spunea...

In politica nu e recomandat sa urasti pe nimeni. Chiar daca nu esti de acord cu ce zic sau fac.

Si de curiozitate, care este liberal prin echipa lui Crin, ca eu nu am reusit sa-l gasesc?

Capa spunea...

@Anca - stiu ce spui, am trait si eu sufocarea mamaligii romanesti acum ceva vreme, cand inca eram activ in partid. Intre timp trebuie sa si lucrez, pentru a-mi putea plati utilitatile macar.... insa nu am facut nimic in soapta si am strigat bine, chiar unde trebuie. Asta nu inseamna ca trebuie sa pun acele lucruri si pe blog, asa cum nu inseamna ca daca scriu ceva aici cand dau pe afara de nervi, e tot ce pot sa fac.
Plecatul dintr-o tara facuta varza calita de catre un presedinte imbecil sigur face bine intelectului care nu mai poate urmari stirile ca intra in epilepsie... cat despre procentajul de discriminare sau x puncte, odata acceptata sistemul il poti dovedi :)... ca macar aici ne ajuta radacinile romanesti (alea bune).

@Andrei - Basescu impleteste ura in fiecare dimineata. Nu inteleg cum de nu l-a impuscat nimeni pana acum.
Cat despre liberalii din jurul lui Crin, iti poti gasi simplu - se numesc impreuna Partidul National Liberal (singurul cu o doctrina clara, cu adevarat de dreapta).

Anca spunea...

Razvan, argumentele tale sunt de maxima sanatate in conditii de cautare a satisfactiei... hai sa-i spunem administrative -- da, e usor de gasit pe-afara, stim cu totii asta, e usor de gasit buna administrare economica, buna administrarea a domeniului public si protectie sociala corecta, incluzand aici un nivel de trai ridicat. Majoritatea apropiatilor mei au plecat din tara, unii de foarte multi ani deja, si inca nu l-am vazut pe unul sa radieze de bine -- dinalalalt, interior :). Au contraire, orice intalnire cu ei se lasa cu discutii, cum ziceam, administrative, discutii despre satisfactie materiala si admiratie pentru... aaaaaa marile realizari ale omenirii, dar subiectele de natura mai sensibila sunt cu eticheta "Don't go there". Cand o sa ma bat de probleme financiare, probabil ca voi ajunge si eu la concluzia ca-i de plecat no matter what -- chestie de supravietuire. Dar in momentul asta daca ma-ntrebi, intre a emigra si a-mi trage un glont in cap singura diferenta pe care o gasesc e ca in cazul doi as face un pic de zgomot si un pic de mizerie. :))

Anonim spunea...

@Razvan - serios? Eu nu reusesc sa vad nici un fel de doctrina printre isteriile lui Crin si golanismele lui Orban.

Expresia suprema a doctrinei liberale este sa-l omorim pe Basescu. Identica cu doctrina PSD. De ce nu se unesc partidele astea este inca un mister.

Iti mai aduci aminte de Stoica?

Capa spunea...

@Andrei - da, Man, imi aduc aminte foarte bine de dl. Stoica. Un mare civilist (mi-a fost prof de drept civil) si un liberal autentic. Inca nu pot sa inteleg cum de l-a prostit Basescu. Sper ca va reveni in PNL pe care l-a reprezentat atat de bine.

Apropos de "isterii", imi pare rau dar cand te rima un porc non-stop si mai distruge si toata gospodaria intre timp e greu sa iti pastrezi calmul.