Translate

marți, 30 septembrie 2008

Nu-i masina ca Meganu'...

Stiti ca avem un mare client drag noua - Renault. Drept urmare, consecventi fiind principiului - "daca nu testezi pe pielea ta, habar n'ai" - mai toti la Publicis conducem cate o masinutza din gama Renault. Ce sa vezi? Ne-au surprins foarte placut. Eu, in doi ani cat am alergat cu Meganu' (1,5 motorina, dci, 100 de cai putere, tzasneste la semafor de zici ca nu-i adevarat), am deschis capota o singura data - sa pun apa ptr stergatoare si atat. Piesa de rezistenta: cel mai mic consum ever... o data pe luna ajungeam la benzinarie si atat... absolut incredibil. Ah, si ce-i mai tare si mai tare e ca... n-ai nevoie de manual! E genul rar de masina absolut intuitiva, de o simplitate seducatoare (ptr sofer, altfel are tot ce iti poti dori ca tehnologie, direct din standard, nu k in cazul altora unde si rotzile intra ca optiune). Te poti sui prima data in ea si ai sentimentul ca o stii deja. Si-ai pornit.

Eh, minunandu-ne noi de toate aste lucruri si mai descoperind o serie lunga in jurul lumii, ne-am decis sa impartasim. Cu mana pe inima, despre surprinzatoarele fapte ale acestor masinutze si ale unui brand mai cool decat stie majoritatea.
Vreau sa pomenesc si sa felicit pentru initiativa pe Cezar (Panait) si pe Dragos (Ometita) echipa de aur de pe acest cont (laudele se dau in public, m*** in particular, asa ca nu fiti surprinsi de recurentza acestor atingeri languroase in vazul lumii :).

Drept urmare, cec aut urmatorul blog, vrem sa va tinem la curent total onest si ne-publicitar cu brand-ul asta, in al carui fan club intram:
http://lenewsdelaweek.wordpress.com/

luni, 22 septembrie 2008

Multumim biroului Cannes Lions Romania!



Recent am avut bucuria neasteptata sa fiu ales membru in juriu la Eurobest!! Sa-mi f** una!! Nu vreau acum sa-mi suflu singur in trompeta, dar trebuie sa fac un pic de dreptate istorica, d'aia scriu.
Pentru mine, in momentul in care Teo Migdalovici (Cannes Lions Romania, Migdale Amare, me.alchemy, Gradinita Cannes) si Roxana Balan (primul sau ministru :) mi-au anuntat nominalizarea... s-a terminat meciul! S-a desfacut sampania, s-a pupat nevasta, s-au sunat parintii. Gata. Beton, onorat, emotionat, trotilat.

Cand am aflat ulterior ca eu si Corina Bernschutz chiar mergem mai departe si am ajuns in juriu (eu la clasicul atl si ea la media) nici nu mai stiam ce sa spun. Respect pentru toti nominalizatii, ca lui Dorian inca-i spun Nene cand ne vedem.
Respect pentru ca am ajuns din bucatica asta de lume sa fim evaluati de oamenii aia care fac Cannes-ul ce e Cannes-ul. Si atunci, ce mi se pare ca lipseste?

UN MARE MULTUMESC pentru Teodora si Roxana! Pentru lobby-ul indelungat, priceput si rabdator, care a facut sa isi intoarca fata catre Romania cine trebuie.
Prea usor credem ca ni se cuvine ceva... si in naivitatea noastra credem (ca la fotbal), inainte de vreme, ca am ajuns brazilienii Europei si d'aia meritam.

Romania nu pupa nici un fel de atentie de nivelul asta daca nu era Teo si tot ce a dezvoltat ea. Eh, sa nu cad si eu in pacatul asta, spun aici deschis: ma inclin, multumim!

vineri, 19 septembrie 2008

cand, in sfarsit, ilustratia aia e




La cererea generala postez si ilustratiile originale, create de catre our beloved Vali The F*****g Inegalabilul Petridean, ca baza pentru constructia layoutului final in cazul campaniei Fender.

marți, 16 septembrie 2008

London... a bit more





city break






"London?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON."

Actually, coolest city nowadays. Thanks to My Beloved this was my birthday's gift.
Love ya!

luni, 8 septembrie 2008

TVC (new entry, ca pe multe le-ati vazut deja)

Este vorba de inceputul campaniei Gusto - pufuletii romanesti autentici, de nostalgica amintire si totusi vesela prezenta contemporana.
Pornind de la un adevar despre produs (reteta inseamna practic malai expandat) adica un fel de aer cu aroma, am ajuns noi la o pozitionare gen "produsul total inocent". Nu-ti cade greu, nici nu te simti vinovat ca ai terminat o punga. De aici am mers mai departe si am zis noi ca generoasa ar fi o directie creativa cam asa: "optimism indestructibil, indiferent de situatie".
Prima executie o puteti vedea alaturat. Se mai pregateste un spot TV, plus print si neconventionale.

In primul rand vreau sa pomenesc si sa felicit aici pe cel mai curajos client roman intalnit pana acum - domnul Eliodor Apostolescu & Phoenix SA - si, bineinteles, o super-echipa Publicis (da, nu va mirati, mai nou am doar super-echipe pe aici :) :

Mihai Ion - copywriter
Bogdan Nestor - art director
Catalin Rulea - art director

Continuam cu print si revin cu TVC



Campania de anul asta pentru clientul nostru traditional HP. Astazi "Teatru Virtual", evenimentul din fiecare primavara timpurie prin care HP incurajeaza tinerii sa se exprime artistic folosind si "tehnica de calcul".
S-a intamplat atunci campania - prin facultati, licee si teatre - dar cum anuntam mai devreme ca venim cu "cartea alba" a festivalului o postez si aici.

Credits - in totalitate - Catalin Rulea (art director).

vineri, 5 septembrie 2008

Revealing - Bitdefender





Site-ul original este in romaneste (pe print aveti traducerile cerute international). Trebuie sa mai precizez ca nu am avut voie sa-l denumim "sparge site-ul asta" din nu's ce motive juridice, cum ca am indemna la prostii :). Drept urmare: www.spargecoduasta.com

Teasing - Bitdefender




O sa vedeti acum doar executiile de print si poster, dar o sa va intalniti in curand cu campania asta peste tot. Sincer, am fi avut un atac de invidie daca veneau altii cu ideea asta: pentru recrutare am propus clientului sa faca un site "unbreakable/ hackable" si cine reuseste sa-l sparga e angajat. Evident, am construit pe insight-ul ca cei mai buni IT-isti sunt de fapt hackerii. So... let your fingers do the talking for this job interview. Campania are doua etape - teasing si revealing.

Ce'o sa vedeti la Portoroz (ca sa n-avem discutii :)




Eh, na ca incerc si eu sa previn vesnica mirare - "bai, dar p'alea le-am vazut prima data la festival" - pentru ca in cazul nostru nu e chiar asa. Avem doar media plan timid pentru inceputul campaniei. Si da, vrem la festival (ipocrizia se opreste aici), insa nu avem rabdare pana la editia de la anul. De aceea am inceput mai devreme, dar pe urma o sa vedeti, iar o sa va obosim cu campaniile astea ca si anul trecut cu Nissanu' ala. Din simplul fapt ca aceste campanii sunt reale.

Pentru cei care n-au muscat mai devreme, va rog sa va rezumati la titlu. Multumesc frumos pentru intelegere :).
Asadar, astazi, print.

Ambele campanii sunt "made in Publicis" si multumesc frumos super-echipei:
Dragos Ometita - art director
Cezar Panait - copywriter

si pentru nepretuitul ajutor lui:
Vali Petridean - grafica (Fender).