Translate

marți, 20 mai 2008

Creativitate si blat

Desi credeam apusa perioada de haiducie dambovitzeana a creativului roman - care jefuia intelectual la monitorul mare si revista deschisa - iata ca ma intalnesc cu un nou strigoi bun de dat la OTV, adica batjocorit: un alt spot care ilustreaza un banc.

Nu vreau sa nominalizez acum, pentru ca nu asta-i pointu'. Ci la principiu vreau sa ajung. Pai cum fratilor sa iei creatia populara colectiva si sa zici ca e a ta????
Ba mai mult, culmea, sa-l inscrii la festival de creativitate (cazuri concrete acum vreo doi ani).
Pai nu e cel mai lame posibil? Pai nu-i penal? Pai asa poate sa se faca oricine Agentia Anului. Putem sa ne si impartim frateste folclorul... facem si din Miorita un super-smecher epic (imagine, ceva pe comunicare) si apoi din top bancuri... bagam spoturi pentru bere, chipsuri, soft drinks, masini, etc... si o sa le crape obrazul de mandrie pritenilor de creativitatea pe care o transpiram!

Nu am acum atat timp cat ar avea nevoie subiectul asta.... dar zau, poate ne trezim un pic! Poate reusim mai multi o voce articulata impotriva semi-preparatului creativ.

Stim ca publicitatea paraziteaza si arta si societatea. Asa e normal, trebuie sa valorifice tot ce gaseste. Dar una e stil, poanta, expresie, mit, limbaj sau mai stiu eu ce, pe care le folosim in incercarea de a reproduce o "felie de viata" si cu totul altceva sa reproduci pur si simplu bancul respectiv.
Sau poate ma insel si atunci o las pe bunica-mea sa faca meseria asta, ca asa poate si ea...

4 comentarii:

Anonim spunea...

niste tzarani, frate... :)

si, btw, nici macar nu e pe strategia de la primele doua spoturi

Capa spunea...

asa e Fra... nu-mi vine sa cred cat de usor se poate strica maioneza la noi... asa, din incheietura sa-i mai futem repede ceva... ma stupefiaza supercifialitatea... cred ca au ales sa faca asta doar ca era cu "tzarane"... e singura legatura...

Anonim spunea...

Super ok post-ul tau, dar ce zici despre o agentie care castiga un pitch cu o idee furata din afara, copiata pana la maduva sloganului, adica ad litteram ma refer... "Hack me if you can" daca iti zice ceva. Si cum era faza aia cu: Sa ridice piatra ala care se simte fara de pacat?...

Capa spunea...

My Man, nu stiam nimic despre "hack me if you can", dar ma voi documenta.
Evident, sunt de acord cu tine... doar cei fara de pacat. Tot ce pot spune e "Honi soit qui mal y pense".