Translate

miercuri, 9 aprilie 2008

Cum am fi abordat noi subiectul "Politia Romana" - draft... forever :)

"Draft" pentru ca nu cred (in mod realist) ca voi gasi timp sa finalizez acest brief si nici sa ma intalnesc cu onor colegii mei Razvan Matasel si Sam pentru a dezvolta vreo initiativa in trei.
Precizare importanta, ceea ce urmeaza nu este mai mult decat un "ar putea fi asta"... sau o incercare de prima mana mai fericita (sfatuiesc puternic sa va straduiti intotdeauna sa treceti de prima mana).

Tocmai de aceea voi incepe cu lucrurile pe care le-am gasit la voi (cele care de altfel v-au calificat mai departe).

- prima observatie este ca advertisingul (clasic) nu va fi suficient, nici pe departe; folosind si alte discipline din comunicare (in special PR si in particular intern, care sa mai "coafeze" produsul) se poate construi un capat de pod bun pentru o campanie de advertising ulterioara;

- tonul si genul de campanie imi par potrivite (asa cum unii dintre voi le-ati sesizat) total oneste si impanate cu auto-ironie... multa auto-ironie (e ca in fata juratilor - cand e atat de grava perceptia, mai bine o accepti cu umor pentru a te lepada decat sa o combati cum ca ar fi neadevarata);

- clar as dezvolta cel mai deschis blog din Romania, al Politiei Romane - gen www.gabor.blogspot"... sau "sticlete"... sau, ma rog, ceva care sa dovedeasca tonul auto-ironic de la bun inceput; si fatza de toate injuraturile si acuzele as raspunde cu demolarea prejudecatilor - gen "politistii sunt prosti" - si as face publice subiectele lor de examen la Academie sau bibliografia obligatorie... sau as posta cate un examen oral sustinut de fiecare generatie noua de politisti... plus cate un filmulet cu antrenamentele lor fizice... as face si o rubricutza cu sugestii vis-a-vis de ce alte lucruri utile ar trebui sa mai stie un politist pentru a inspira incredere... ar vedea toata lumea ca deja se invata si ca sunt de fapt prieteni, cunostinte sau chiar rude, oameni capabili, pe care i-ar invita la o bere... ar vedea ca personaje tip Garcea au ajuns exceptia... si ar vedea ca e firesc sa se ceara disparitia burtii din moment ce intra in job description "forma fizica foarte buna";

- as hrani blog-ul non-stop cu cifre reale, dar care pot impresiona - scaderea infractionalitatii in Bucuresti vs alte capitale din lume, proiecte in curs (tip amplasarea camerelor de luat vederi precum in Londra in locurile sensibile), procentul mare pe care il are Politia Romana in prinderea urmaritilor de Interpol, etc.... un gen de "stiati ca" menit sa raspunda perceptiei gresite cum ca nu se rezolva nimic, niciodata;

- betelistic primar vorbind, as organiza printre ei toti, periodic, un clasic "mistery shopper" - doar ca "driver" in spetza - adica sa stie toti de la rutiera ca in orice moment pot opri pe cineva din echipa speciala (undercover, bineinteles) si daca se comporta impecabil castiga un concediu in Hawaii sau un BMW nou, daca nu fac asa (ba mai mult, inca iubesc mita) primesc concediu prelungit la mititica;

- pentru consecventza, as continua tot cu combaterea prejudecatilor; m-as asigura ca avem macar asa, conturata, imaginea unui politist asemeni unui om normal, insa pregatit pentru conditii mai speciale - as construi usor pe net "eroul de zi cu zi"... politistul prototip... care isi incepe ziua cu 20 de flotari si stie sa decodeze un iPhone (blog sau virale);

- as comunica aceste lucruri si pe TV dar nu in calup, ci ca reportaj la stiri (oricum ii arata mereu cum depun juramantul, de parca asta ne aduce linistea)- si abia apoi m-as apuca, in sfarsit, de o campanie ATL in acceptiunea clasica;

- tot dintre ideile voastre (cumva recurente, mai multe echipe ati ajuns in locul asta comun) as lucra poate pe "nu astepta super-eroi, ai incredere in Politia Romana"... mi se pare un mesaj bun - avand in vedere ca vom fi construit pana atunci ce pomeneam mai sus... in plus, cred ca poate fi exploatat generos... publicul tinta (mai ales ca aveam un target mai tanar de convins) intelege foarte bine paralela cu "justitiarul"... doar ca, uite, poate nu te crede nimeni ca vrei sa il arestezi venind cu chilotzii trasi peste shtrampi si cu pelerina... sau daca ai distrus juma' de oras preocupat fiind sa ii arati tu infractorului... ori alte clisee amendate care ar atrage atentia un pic, dar ar pastra tonul onest si cu privirea in viitor al Politiei Romane.

Cele de mai sus sunt aproape toate ideile voastre, chiar daca nu ati reusit de fiecare data sa le articulati in timpul prezentarilor.
Daca tot m-ati intrebat, iata ca va raspund. P'astea le-as face (evident as elabora sau as lua-o de la zero, evident i-as intreba si pe Razvan si pe Sam :).

8 comentarii:

4 AM spunea...

Sa inteleg ca ideea noastra, a echipei 4AM(cu Academia de Politie), pe care am zis-o la preselectii ti-a placut foarte mult. Ne bucuram, dar ne pare rau ca nu am dezvoltat-o suficient. Oricum ne vedem si la anu' (doamne ajuta!), si cu ajutorul feedback-ului vostru o sa fim si mai bune.
Cheers!

Capa spunea...

da... au fost mai multe lucruri care mi-au placut, in cazul multor echipe (asa cum am gasit si la voi)...
dar fie nu au mers mai departe, fie nu a mai avut legatura strategia cu creatia, fie amandoua erau superficiale. am vrut cu mesajul de astazi sa va arat ca aveti potential in majoritate si ca de la voi chiar se pot extrage idei bune... dar trebuie sa invatati sa scoateti si voi ce e mai bun si sa dezvoltati... nu poate veni altcineva sa va faca treaba.

Anonim spunea...

Intr-adevar un feedback util pentru cei care au participat la aceasta proba. Abordarea se pare ca a fost mai complexa,incluzand si elemente de PR, nu doar advertising. Chiar cred ca ar functiona anumite idei in practica.

4 AM spunea...

Lasa ca la anu' o sa fim si mai bune. Asa e prima data, te urnesti mai greu. Conteaza ca am avut ceva de invatat din experienta asta si ca voi ne-ati incurajat. Chiar ne-ati facut sa iesim cu zambetul pe buze din sala.:)
Alice

Capa spunea...

think positive and positive things will happen... :).
chiar asa e, si apoi pur si simplu evenimentul in sine te pregateste pentru mai mult... in opinia mea nu ati pierdut nimic, dimpotriva.
si ma bucur tare ca vedeti si voi asa lucrurile.

o blonda cazuta... pe ganduri spunea...

Naturaletea convinge cel mai bine. Asta ai spus-o chiar tu, apropo de "ardelenismele" noastre.
Eu adaug ca naturaletea seduce. Iar vorba "If you can make a girl laugh, you can make her do anything" se aplica si publicului consumator.

o blonda cazuta... pe ganduri spunea...

p.s. tare ne bucura mentiunea supereroilor. Ma intreb care componenta a juriului a fost our biggest fan? ;)
oricum, la un moment dat, am avut senzatia cu totii, ca te-ai fi ridicat de la masa judecatorilor si ai fi venit acolo, intre noi, sa mai povestim de batman, gotham si batmobile :))
la un moment dat, nici noi nu mai stiam daca e bine sau nu -tot ce am facut in toate orele celor 3 zile de lucru (da'sa nu mai spui la nimeni :P) dar cand am vazut entuziasmul vostru, am pornit de la relanti direct cu a doua.
iar in finala, sper sa dam dovada de multi cai putere de concentrare si sase viteze de reactiune.
numa'grija la radare ;)

Anonim spunea...

Yes indeed, in some moments I can say that I agree with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is quiet a without question as you did in the decrease issue of this beg www.google.com/ie?as_q=mindmapper pro 2008 6.0.0.1828 ?
I noticed the phrase you procure not used. Or you partake of the pitch-dark methods of development of the resource. I take a week and do necheg