Translate

vineri, 30 noiembrie 2007

The Black List

Auziti, n-ar fi misto sa putem face un "black list" online cu toti nesuferitii - clienti sau furnizori? O enciclopedie neagra a faptelor nasoale de care sa ne putem feri, dupa ce, deh, s-au fript altii... cu pitch-uri la misto, cu preluarea ideii_tacut_malc_apoi_executat_mizer_dar_inhouse, cu semi-oamenii aia care nici pe marketing nu sunt calare dar s-ar baga la editare, cu oamenii care nu fac research decat pentru a avea cu ce sa isi acopere fundul, cu aia care iti dau un brief vineri seara si deadline luni, spunandu-ti senin ca ai, iata, 3 zile la dispozitie... sau ailalti care in fatza unor evidentze - cum ar fi imposibilitatea fizica a producerii unui numar mai mare de lucruri in unitatea de timp determinata (de ei) iti spun fara sa clipeasca "dar insist"... stiti despre ce vorbesc.

N-ar fi ok un blacklist.com unde sa gasesti lista cu infamii? Ca eu unul am impresia ca ei se intalnesc in secret si isi sincronizeaza ceasurile pentru a ne descumpani pe toti astilalti. Nu stiu cum sa mai fac...
Bine ca la nevoie agentia in care lucrez - mandru sunt de ea - a strans randurile si l-am concediat pe clientul nesimtit... da' ce te faci cand dai de urmatorul dupa chipul si asemanarea ?...

joi, 22 noiembrie 2007

Premiul Dan Moldovan pentru craftsmanship


Am trimis catre "forurile competente" aceasta propunere din partea noastra, a multora pentru care Pilu ramane in continuare Reperul. Parca Botarel a articulat-o exact asa... "pentru craft". Si nimic mai adevarat... nu am cunoscut pe nimeni mai neobosit in cautarea perfectiunii. Nu am cunoscut pe nimeni mai dornic de a fi impecabil in tot ce face.

Pentru cei care l-au cunoscut, Pilu a fost si va ramane referintza si constiintza creativa. Merita un premiu care sa-i poarte numele, cu prisosinta.
Aici, cu ai mei, cei care am impartasit bucuria de a lucra alaturi de Pilu intr-o perioada (si va ramane "Chief" al nostru pentru totdeauna), am ales deja un calificativ maxim pentru evaluat creatia - "i-ar fi placut lui Pilu".

Nene (caci asa ii spuneam, ca unui frate mai mare) sper sa nu iti parem patetici sau penibili. Dar ne-ai lasat brusc si nu prea stim ce sa mai facem.

miercuri, 21 noiembrie 2007

In memoriam Dan Moldovan (Pilu)


Pe toti ne-a inspirat, cred ca toti am fost echipa lui Pilu.
Sa-ti fie pace Nene, oriunde ai fi!

Multumesc Bradut Florescu pentru jpeg.

marți, 20 noiembrie 2007

PILU nu are cum sa moara!!!!

Imi frang mainile de o ora si nu stiu ce sa fac. As clipi des (pentru ca oricum nu pot vorbi), dar shocul nu mi-a lasat nici asta.

"A murit Pilu" m-a lovit ca o tomfa galactica vestea ingrozitoare... o tomfa data direct in dinti, de un Dumnezeu dement, care a luat-o razna in ultima vreme.

Pai ce-ai avut Doamne cu el???? Ce ti-a facut el???? Cel mai curat, mai corect si mai bun dintre pamanteni? 'Ai??? Ce-ai spus? Atac de cord??? Hai Doamne nu ti-e rusine??? Pai era cel mai calm dintre noi toti!! Intreaba pe cine vrei! Cum Doamne sa-l iei acum?????? In mijloc de treizeci???? De acasa, de la masa direct... hap! cu japca???? Da' cine te crezi????? Din mijlocul familiei.... abia nascuse Marcela al doilea copil!!!! Doamne, tu ai innebunit???? Sunt atatia nesimtiti in lume si tu tot p'astia buni ii lovesti???? Sa nu mi-o spui p'aia cu "ajunge intr-un loc mai bun ca incep sa urlu"!!! Dar locul asta pe care-l sfintea aici, ce'avea???

Ai cateva ore sa lucrezi la miracol... nu ma intereseaza ce faci (n-are cum sa-ti fie straina procedura) dar il aduci pe Pilu inapoi. Urgent!! Ca altfel nu mai vorbesc cu tine...

joi, 15 noiembrie 2007

Vee-niti cu noi, vee-niti cu noi!

Fratilor, inspirat de Dan Petre si postarea sa recenta despre "greva civica" - http://danpetre.wordpress.com (nu's de ce nu-mi ia ca si link) ma gandeam chiar sa facem ceva mai mult in sensul asta! Hai sa punem cate o banderola, ceva, un mesaj, pe toate blogurile... ca ne-am saturat!!!

Ca generatia noastra incepe cruciada cu nesimtitii - de pe strada si din politica. Poate ca Dan are dreptate, ar fi o prima palma daca nu vom mai merge la vot... ba mai mult, daca amenintam ca vom convinge cat de multi oameni putem sa nu mai mearga la vot... poate ca asa, semnalul ala de alarma rupe dracului rugina aia si se trage odata!

Nu mai sprijinim politicul pana nu isi baga mintile in cap... pana nu se apuca cineva de curatenie... pana nu este tavalit public Videanu in catran si umplut cu fulgi!!!

Daca aveti cumva in formare vreo celula terorista de lupta impotriva nesimtitilor din Romania spuneti-mi cum ma fac membru, va rog!

marți, 13 noiembrie 2007

Daca e ghost... sa fie The Holy Ghost!


Nu va mai obosesc cu teoria (fals modesta, dar sincer adevarata) a ghostului la noi... v-am povestit la AdBreak. Tot acolo va spuneam (intre ultimele horcaieli ale ipocriziei) ca ale noastre n-au fost gata la timp. Dar na, ca am obtinut si ok-ul pentru primul si o sa intre in presa... culmea ironiei, ca acum o sa ii dispara farmecul de ghost curat - Doamne Iarta-ma!

Pacat, asta ar fi fost un exemplu tipic, de manual "Ghostul pentru to(n)ti". Am gasit un restaurant prieten, am luat la molfait si noi moda un pic trecuta a alimentelor picante (mama, cate premii au luat unii pe tema asta) si am dat tupeul la maxim. Merge.

Circumstante atenunate: am bagat logo misto, suficient de mare, nu meschin si am pus si numarul de telefon la care se fac rezervarile. Daca mai bag si un "Tatal Nostru" de penitentza de vreo 77 de ori in urmatoarea perioada, pot sa spun ca dorm cu sufletul aproape-impacat.

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Top status... vine din urma

3. "Super oferta!! La doua atacuri de panica primiti o clisma gratis!" - Giurca


2. "Astazi se da muie. In limita stocului disponibil" - Cosmin


1. "In fund... toti suntem la fel" - Cezar

miercuri, 7 noiembrie 2007

Romanul nu este tzigan. Tziganul este tzigan.

Mi se pare o precizare importanta, pe care niste guvernanti plamaditi din cacat acum ceva vreme, dornici sa mai castige niste voturi, au dat-o cotita si au considerat - vai! - ca "tzigan" ar fi peiorativ!?!?!! Pai de ce, vericule???? Il invat eu sa fure si sa cerseasca de la trei anisori?... il pun eu sa nasca pe banda rulanta pentru ca merge copilu' si "pana la 5000 de euroi bucata"?... De ce e peiorativ?... Ca noi doar ii spunem pe nume. Dar cred ca cineva se simte cu caciula sub musca... Nici-o problema... a venit 2007 si un rrom face headline-urile in toata Europa... na, ca si "rrom" devine peiorativ.... hai sa gasim altceva, nu? Dar prevad ca si denumirea asta noua ar "peioriza-o" in scurt timp.

Rromi, hm... adica de la cuvantul tziganesc "rom = om"....?!?!! Fratilor, "TZIGAN" este denumirea etnicului din acest neam venit din India, cu apucaturi nomade si mare talent muzical (le voi pomeni special pe acestea, trasaturi de tip "magie alba", pentru ca aceste abilitati le au si prietenii mei tzigani de care sunt mandru... exista si asa).

Asa se numeste neamul asta... e important sa fie clar cine, ce... pentru ca ei sa poata fi mandri de Damian si noi de Enescu... si pe urma, impreuna, de amandoi. Dar asa cum purtam stigmatul unor romanasi nemernici, mi se pare firesc sa nu luam tot asupra noastra si bubele altora.

Etnia tziganeasca a trecut in drumul sau dinspre India catre Spania prin multe tari si a fost denumita la fel peste tot - rusii le spun "SIGANI", turcii le zic "CINGHENE", nemtii ii denumesc TIGOINER, francezii "GITANES" si spaniolii la fel (doar pronunta diferit)... pana si englezii tot de aici au luat-o: "GYPSY".

Pe scurt, hai sa terminam cu prostia asta "rromi" sau "rom". E o incercare damboviteana (abia asta e peiorativ) de political correctness.... dar care n-are nici o legatura.... si DEX-ul explica... si cuvantul este "tzigan".
Daca ei insisi nu au grija de ai lor si iese o "tziganie"... asta nu mai e "peiorativa" mea.